Tiedotus ja koulutus

Tiedotus

Liiton Internet-sivuilla julkaistaan ajankohtaista informaatiota. Uutiskirje Jäsenille - tiedote ilmestyy pääsääntöisesti liiton hallituksen kokousten jälkeen, mutta tarvittaessa muulloinkin. Sen tarkoitus on antaa informaatiota liiton hallituksen päätöksistä sekä muista sillä hetkellä tärkeistä asioista.

Liiton viestinnän kehittämiseksi arvioidaan myös mahdollisuuksia uusien formaattien ja medioiden käyttöön.

Lehtiseteli

Käytettävissäsi on liiton kautta myönnettävä lehtiseteli, jonka voit käyttää palkansaajalehden tilaamiseen. Vuonna 2016 tuki on valtakunnallisille palkansaajalehdille Demokraatille ja Kansan Uutisille 20 euroa ja muille palkansaajalehdille 15 euroa.

Koulutus

Ilmailualan Unioni käyttää lähinnä SAK:n Kiljavan opistoa järjestökoulutuksessaan. Ammattiyhdistyskoulutus opistoissa eriytyy kolmeen osaan: luottamusmieskoulutukseen, työsuojelukoulutukseen ja järjestökoulutukseen.

Liitto on mukana Työturvallisuuskeskuksen kuljetus- ja logistiikkaryhmässä, jonka toimesta järjestetään työsuojelukoulutusta. Ilmailualalle on tarjolla mm. oma työsuojelun peruskurssi.

Tuemme myös ammatillisen osaamisen kehittämistä, jolla lisätään työntekijöiden valmiuksia kohdata työelämän muutokset.

Ilmailualan Unioni toimii aktiivisesti koko ilmailualan koulutuksen kehittämisessä työryhmissä yhdessä opetushallituksen, ilmailualalla toimivien henkilöstöryhmien sekä oppilaitosten kanssa.