IAU

Ilmailualan Unioni IAU ry:n tarkoituksena on koota lentoliikenteen ja ilmailun alalla eri työnantajien palveluksessa olevat palkansaajat, sekä ilmailun alalle opiskelevat yhteiseen järjestöön toimimaan työ- ja palkkaehtojensa, sekä yleisten taloudellisten, sosiaalisten ja oikeudellisten etujen parantamiseksi.

Toiminnan lähtökohtia ovat:

Arvot

IAU ja sen toiminnan piirissä olevat henkilöt ja yhteisöt ovat sitoutuneita kunnioittamaan yleisiä, luovuttamattomia ja perustavia ihmisoikeuksia.

Riippumattomuus

IAU on puoluepoliittisesti sitoutumaton järjestö, joka pyrkii aktiiviseen yhteiskuntavaikuttamiseen jäsenten edunvalvontaan liittyvissä asioissa.

Yhteistyö IAU:n sisällä
Yhteistyö on liiton ammattiosastojen ja edunvalvontaorganisaation (lm ja tsv) kykyä itsenäiseen paikalliseen toimintaan, jonka tavoitteena on toteuttaa edustajiston linjaamaa ja hallituksen toimeenpanevaa yhteistä strategiaa koko jäsenistön eduksi.
Yhteistyö palkansaajien kesken

IAU toimii yhteistyössä muun ay-liikkeen kanssa yleisten yhteiskunnallisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Erityisten, liittoa koskevien, tavoitteiden saavuttamiseksi harkitaan yhteistyötä tapauskohtaisesti.