Ammattiosastot

Liiton toiminta perustuu ammattiosastoihin, jotka kokoavat toiminta-alueensa ilmailualan työntekijät liiton jäseniksi. Kun liityt liittoon, tulee sinusta ammattiosaston jäsen.

Ammattiosaston tehtävänä on puolustaa oikeuksiasi työelämässä ja valvoa lakien, työehtosopimusten sekä muiden työsuhteeseen liittyvien määräysten ja sopimusten noudattamista. Ammattiosasto toimii myös jäsenistön vaikutuskanavana liittoon välittäen sen tekemät esitykset liiton hallinnolle. Liittymällä ammattiosaston jäseneksi ja osallistumalla sen toimintaan saat itsekin mahdollisuuden vaikuttaa.

Ammattiosastosi jäseniä on myös työpaikkasi edunvalvonta-, työsuojelu-, ja yhteistoimintaelimissä. Heille sekä ammattiosaston johtokunnan jäsenille voit tehdä aloitteita asioista, jotka mielestäsi vaativat parannusta työpaikallasi.

Ammattiosaston toimintaan kuuluu nykypäivänä niin paikallinen sopiminen, lakien ja sopimusten valvonta kuin työpaikkaosastotoimintakin. Kaikki nämä ovat tärkeitä asioita jäsenistön hyvinvoinnin edistämiseksi.

IAU:n jäseninä toimivia ammattiosastoja ovat:

 

Avoin tekniikan ammattiosasto ATA ry 002

ATA:n jäsenet työskentelevät lentokoneiden korjaus- ja huoltotehtävissä sekä maakaluston korjaus- ja huoltotehtävissä. Heidän työnantajiaan ovat mm. Finnair Technical Services, GA Telesis, HUB logistics Aviation ja TCR Finland.

ATA ry:n jäsensivut

 

Insta RepAir ry 003

Insta RepAir on Insta ILS:n yhtiökohtainen ammattiosasto. Sen jäsenet työskentelevät siviili-ilmailulaitteiden huoltovalmiuteen ja sotilasilmailulaitteiden kunnossapitokykyyn liittyvissä tehtävissä.

 

Ilmailutietotekniset ILTT ry 005

ILTT:n jäsenet työskentelevät ANS Finlandissa ja Finaviassa yhtiöiden teknisessä ja operatiivisessa lennonvarmistuksessa sekä terminaalitekniikan ylläpidossa.

Lue lisää ILTT:stä ja sen toiminnasta:

www.ilmailutietotekniset.fi

 

Suomen Siviililentoliikennevirkailijoiden Liitto ry 010

Ammattiosaston jäsenet toimivat mm. Aviator Finland Oy:n, Finnair Oyj:n, Finnair Cargo Oy:n ja RTG Ground Handling Oy:n virkailija ja esimiestehtävissä maa- ja matkustajapalvelussa.

ssllry010.com

 

Siviililentoliikenteen työntekijät ry 012

Jäsenten työtehtäviä ovat maapalvelut (asiakaspalvelu, ramp- ja aulatoiminnot, catering ja rahti) ja turvatarkastus (matkustajat, henkilökunta, matkatavarat ja rahti). Jäsenet työskentelevät mm. Aviator Finland Oy:ssä, Finnair Kitchen Oy:ssä, RTG Ground Handling Oy:ssä, Swissport Finland Oy:ssä ja Airpro Oy:ssä.

 www.sltry.fi