Lassila & Tikanoja


Viestintä

Tiedotteet
Ammattiosasto

Siviililentoliikenteen työntekijät SLT ry 012

Lassila & Tikanojan kenttäavustajan työssä työskentelevät jäsenet ovat pääsääntöisesti valinneet ammattiosastokseen SLT 012:n. Sen jäsenet työskentelevät Airpron lisäksi mm. Swissportissa, Aviatorissa, Finnair Kitchenissä, HUB Logistics Aviationissa, RTG:ssä ja Inland De-Icingissa. Jäsenten työtehtäviä ovat

  • maapalvelut (asiakaspalvelu, ramp- ja aulatoiminnot, catering ja cargo)
  • turvatarkastus (matkustajat, henkilökunta, matkatavarat ja rahti)

SLT 012:n verkkosivut

Jos et ole vielä IAU:n jäsen, liittyminen käy nopeimmin alla olevasta linkistä. Valitse samassa yhteydessä ammattiosastosi.

Liity jäseneksi 

 


Työehtosopimus

Kenttäavustajan tehtäviin sovellettiin Kiintestötyönantajien ja Palvelulalojen ammattiliitto PAM:in välistä Kiinteistöpalvelualan työehtosopimusta 31.1.2018 saakka. Työehtosopimus uudistettiin osapuolten hyväksyttyä valtakunnansovittelijan jättämän sovintoehdotuksen 28.2.2018.

Kyseisessä sovittelussa PAM sulki työriidan ulkopuolelle kenttäavustajien työehdot, joista oli samanaikaisesti työriita Kiinteistötyönantajien ja IAU:n välillä. Tässä työriidassa IAU:n vaatimus on, että kenttäavustajien työehdoista sovitaan heitä edustavan IAU:n ja Lassila & Tikanojaa edustavan Kiinteistötyönantajien välillä.

Toistaiseksi Kiinteistötyönantajat on kieltäytynyt kaikista neuvotteluista IAU:n kanssa työriidan ratkaisemiseksi. Lisäksi Kiinteistötyönantajat on kieltänyt Lassila & Tikanojaa neuvottelemasta suoraan IAU:n kanssa.

Ulkopuolisen työvoiman käyttö / Yksin matkustavien lasten saattopalvelu

IAU on sopinut aiemmin kenttäavustajille maksettavista erillislisistä Lassila & Tikanojan alihankintana tuottaman yksinmatkustavien lasten saattopalvelun osalta Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n ja Swissport Finland Oy:n kanssa. Erillislisillä on kompensoitu Kiinteistöpalvelualan työntekijöitä koskevan työehtosopimuksen alempaa ansiotasoa suhteessa Lentoliikenteen palveluja koskevaan työehtosopimukseen. 

   Pöytäkirja 21.12.2012 / PALTA & IAU

   Pöytäkirja 18.12.2014 / Swissport & IAU

Kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksen päätyttyä 31.1.2018, IAU on sanonut sopimukset irti. Niiden voimassaolo päätyy irtisanomisajan jälkeen 14.5.2018. 

 


  Siviililentoliikenteen työntekijät SLT ry, 012 

SLT 012:n julkiset Facebook-sivut on kohdennettu erityisesti ammattiosaston jäsenille.

Siirry sivuille