| FINNAIR KITCHEN | * 6.5.2017

TES kierros 2017

Lentoliikenteen palveluja koskeva työehtosopimus umpeutuu 15.11.2017.Tämä tarkoittaa TES neuvottelujen käynnistymistä. IAU:n hallitus käsittelee ammattiosastojen TES ehdotukset 8.8.2017 kokouksessa. Joten jos ja kun sinulla on hyviä ehdotuksia siitä, miten voimme parantaa nykyisiä TES kirjauksia, niin ole yhteydessä, joko kasvokkain, tai lähetä mailia reijo.hiltunen@sltry.fi.

Tämän vuotinen TES kierros on perinteinen rapsakka liittokohtainen kierros, joten eiköhän laiteta myös palkankorotus prosentti kohdalleen. Työnantajan keskusliitto EK ilmoitti jo hyvissä ajoin, että se ei enää tee keskitettyjä tulopoliittisia sopimuksia. Saapas nähdä kuin tässä käy. Suomen talous näyttäisi olevan 2prossan kasvussa, hallituksen toimista huolimatta, joten yrityksillä on varaa maksaa palkankorotukset.

Neuvottelut Finnairin kanssa henkilöstöeduista

Neuvottelukuvio näyttäisi olevan tällainen. Finnair Kitchen neuvottelee IAU:n(työntekijät) PRO:n(toimihenkilöt) ja ylempien toimihenkilöiden kanssa erikseen tästä asiasta. Kun nämä neuvottelut ovat käyty Finnairin hallitus päättää myönnetäänkö meille henkilöstöedut vai ollaanko myöntämättä. Siis vaikka me saisimme neuvottelut maaliin, niin se ei takaisi vielä yhtään mitään.

No eihän tässä himmelissä ole kyllä mitään tolkkua. Asia on yksinkertaisesti niin, että ne henkilöstöedut, jotka meiltä vietiin pois, tulee palauttaa meille ilman mitään neuvotteluja, koska olemme osa Finnair konsernia. Finnair konsernin arvoihin kuuluu työtekijöiden tasapuolinen kohtelu. Pelkästään tällä perusteella meitä ei voi asettaa eriarvoiseen asemaan konsernissa.

Kävin pe.4.6 tj. Tainion kanssa reilun tunnin keskustelun, jossa perustelin hänelle miksi meille tulee palauttaa henkilökuntaedut. Keskusteluja päätettiin vielä jatkaa, mutta mielestäni ei näitä voi loputtomasti vatuloida. Työnantajan Finnair Kitchen Oy:n ja konsernin Finnair OYJ:n täytyy pystyä tekemään asiasta päätös ja kantamaan sen seuraukset, mikäli se ei meitä tyydytä.

 

Alkukevään terveisin, pääluottamusmies Reijo Hiltunen