Lisäohjeet lomautuksen aikana irtisanottaviksi joutuville Työttömyyskassa Aarian jäsenille   

 

Irtisanominen lomautusaikana

Jos työnantaja irtisanoo työntekijän lomautuksen aikana, työntekijällä on oikeus saada irtisanomisajan palkka lomakorvauksineen viimeistään työsuhteen päättyessä. Jos työnantaja on tällöin on noudattanut yli 14 päivän lomautusilmoitusaikaa, voidaan maksettavasta korvauksesta vähentää 14 päivän palkka. Jos lomautuksesta on ilmoitettu noudattaen 14 päivän tai sitä lyhyempää varoaikaa, työnantajalla ei ole oikeutta tehdä irtisanomisajan palkkaan vähennyksiä.

Kun saat tiedon irtisanomisesta, toimi seuraavalla tavalla:

   Ilmoita irtisanomisesta TE-toimistoon. TE-toimistoon on tärkeää ilmoittaa asiasta viipymättä, jotta TE-toimisto voi antaa työttömyyskassalle uuden lausunnon tilanteestasi mahdollisimman nopeasti. Huolehdithan, että työnhakusi on voimassa TE-toimistossa myös irtisanomisajan jälkeen.

   Voit hakea ansiopäivärahaa lomautuksen ajalta irtisanomisajan alkamiseen saakka. Ilmoita irtisanomisesta työttömyyskassalle ansiopäivärahahakemuksella kohdassa ”Lisätiedot” ja toimita kassalle lisäksi kopio irtisanomisilmoituksesta.

Jos sinulla on pitämättömiä vuosilomia, ilmoitathan myös niistä hakemuksella. Irtisanomisajalta työttömyyskassa ei voi maksaa ansiopäivärahaa, eikä irtisanomisajalta tarvitse lähettää kassalle hakemusta.

   Kun haet irtisanomisajan jälkeen ansiopäivärahaa kassasta, toimita hakemuksen liitteenä:

  • Kopio irtisanomisilmoituksesta, jos et ole toimittanut sitä aiemmin.
  • Kopio viimeisestä palkkalaskelmasta, josta on nähtävissä irtisanomisajan palkka sekä muut mahdolliset työsuhteen päättymiseen liittyvät korvaukset.
  • Jos olet saamassa työsuhteen päättymiseen liittyvän erilliskorvauksen (esim. tukipaketti), toimita työttömyyskassalle kopio työsuhteen päättymiseen liittyvästä sopimuksesta.

Varmistathan, että työnhakusi on voimassa TE-toimistossa myös irtisanomisajan jälkeen.

Jos sinut irtisanotaan osa-aikatyöstä:

Jos olet ollut osa-aikaisessa työssä ja sinut irtisanotaan, sinulla voi olla oikeus soviteltuun ansiopäivärahaan irtisanomisajalla. Voit jatkaa ansiopäivärahan hakemista tavalliseen tapaan. Ilmoita kuitenkin hakemuksella irtisanomisesta ja toimita hakemuksen liitteenä kassaan kopio irtisanomisilmoituksesta.

Ilmoitathan irtisanomisesta myös TE-toimistoon. Työnhaku on hyvä pitää voimassa TE-toimistossa myös irtisanomisajalla, jos sinut on irtisanottu osa-aikatyöstä.

 

Pyydämme sinulta tarvittaessa lisätietoja siinä vaiheessa, kun hakemuksesi on käsittelyssä. Jos sinulla on kysyttävää, saat meihin helposti yhteyttä eAsioinnin kautta. Lisätietoa ansiopäivärahan hakemisesta löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.aariakassa.fi .
Palvelemme myös puhelimitse tiistaisin ja torstaisin klo 9:00-11:30 sekä 1.10.2020 alkaen myös keskiviikkoisin klo 12:00-14:00 numerossa 020 7655 900.
 
Työttömyyskassa Aaria
Opastinsilta 8 B, 00520 Helsinki
asiakaspalvelu@aariakassa.fi

LOMAUTUS/TYÖSUHTEEN PÄÄTTYMINEN - toimintaohjeet ansiopäivärahan hakemiseksi IAU:n /  Työttömyyskassa Aarian jäsenille