23.11.2017 * N:o 28 (274) * 

Neuvottelut polkevat paikallaan

| IAU |

IAU ja PALTA ovat jatkaneet neuvotteluja Lentoliikenteen palveluja koskevan työehtosopimuksen uudistamiseksi myös tällä viikolla. Merkittävää edistystä ei edelleenkään ole tapahtunut.

PALTA naulasi neuvottelujen lopputuloksen kiinni metalliteollisuuden työehtoratkaisuun jo ennen neuvottelujen alkua. Menettelystä johtuen IAU:n ja PALTA:n välillä syyskuun alussa alkaneet neuvottelut eivät voineet johtaa neuvottelutulokseen ennen metallin neuvottelutuloksen syntyä. Se valmistui lokakuun lopussa.

IAU on puolestaan käynyt liittokohtaisia työehtosopimusneuvotteluja. Niitä ei ole sidottu muiden liittojen tai keskusjärjestöjen aiempiin tai tuleviin neuvottelutuloksiin tai muihinkaan linjauksiin. Metallin neuvottelutulos ei liioin vastaa IAU:n käsitystä Lentoliikenteen palveluja koskevan työehtosopimuksen uudistamistarpeista.

Periaatteellisella tasolla liikkuvista näkemyseroista huolimatta päämääränä on edelleen saavuttaa ratkaisu IAU:n ja PALTA:n välisissä keskinäisissä neuvotteluissa. Osapuolet tapaavat toisensa jälleen tänään kello 14.

IAU:n 16.11. ilmoittama ylityökielto, joka koskee koko sopimusalaa, jatkuu ennallaan.

 

Juhani Haapasaari